Наставникът на Берое Александър Димитров ще търси повече риск в реванша с ХИК Хелзинки от Лига Европа в четвъртък. Първият мач в Стара Загора завърши наравно 1:1 и финландците имат по-големи шансове на хартия.

"Сега ще трябва да пресираме по-дълбоко и да търсим гола, като рискуваме. Всяка грешка ме тревожи, но те са нормални и работим за тяхното отстраняване. Доволен съм, че много неща във фаза атака се получиха."

"Да, имаше грешки, особено при статични положения, но пък и там имаме известно израстване, защото агресията във фаза и създаването на преимущество в зоната на топката беше много повече, отколкото в първите два мача с Радник", сподели Димитров пред NOVA.

Според новото японско попълнение на "зелено-белите" Кохей Като, ако всички футболисти спазват указанията на специалиста, шансовете ХИК да бъде отстранен са налице.

"Резултатът от първия мач не е толкова добър, но не е и толкова лош, защото имаме шанс да продължим. Имаме добра тактика и ако играем така, както иска треньорът, ще победим и ще продължим напред", сподели Като.