Баският треньор на Пари Сен Жермен Унай Емери безспорно е добър специалист, за което говори неговата отлична визитка. Емери обаче има ахилесова пета и това са гостуванията.

Любопитен факт, поднесен именно преди гостуването на парижани на Националния стадион „Васил Левски“, където в сряда от 21.45 ч. Лудогорец приема ПСЖ в мач от Шампионска лига.

Ето, този сезон начело на френския шампион Емери вече записа две загуби от четири срещи навън /1:3 от Монако и 0:2 от Тулуза – сега, в петък/.

За сравнение през целия минал сезон ПСЖ не регистрира две загуби навън. Преди две години това стана в 20-ия кръг, а преди три - чак в 33-ия кръг.

Но това не е ново за Емери, припомня статистически данни френският  L’Equipe. Тези факти са известни на испанските любители на футбола.

По време на престоя си начело на Севиля /2013-2016 г./ Емери спечели три пъти Лига Европа в рамките на три години. Забележително постижение!

Нещо, което не може да се каже по никакъв начин за представянето на андалусийци на чужд терен. Под ръководството на Емери отборът спечели едва 25,8% от гостуванията си срещу 68,7% на „Санчес Писхуан“. Забележителна разлика в успеваемостта.

И в предишните си отбори – Валенсия и Спартак Москва, Унай Емери не е бил особено успешен навън – печелил е 40% от своите мачове.

Въпросът е ще успее ли Лудогорец да се възползва от тази слабост на Унай Емери и да открадне нещо в София от богатия ПСЖ. С помощта на катарските капитали тимът от френската столица се радва на внушителните 400 милиона евро бюджет. Но нали не всичко е пари, дори и във футбола...