Лудогорец е на 1/16-ина финалите в Лига Европа и в понеделник след 14 ч. ще научи своя съперник в тази фаза от втория по сила евротурнир.

Ясни са вече 15 от 16-те потенциални съперници при жребия за българския шампион, като последният /Генк или Атлетик Билбао/ ще бъде определен днес. Мачът Сасуоло – Генк беше отложен за петък от 13.30 ч. заради мъглата и последният поставен отбор при жребия ще стаен известен скоро. Белгийците се нуждаят от точка, за да станат първи в групата си и да бъдат сред вариантите за Лудогорец.

Решихме да обединим по няколко тима в отделни категории, според силата им, а по възможност и на географски принцип.

В Лига Европа няма тимове от категорията „тежки грандове“, каквито останаха в Шампионска лига, но има достатъчно класни и авторитетни отбори, срещу които може да се изправи Лудогорец.

В същото време има равностойни и относително преодолими отбори сред потенциалните съперници на „орлите“. В нашата анкета предлагаме вие да посочите какъв тип съперник предпочитате за българския представител.

Ето още веднъж всички поставени отбори, които могат да се паднат на непоставения Лудогорец:

Тотнъм, Рома, Шалке, Фиорентина, Лион, Сент Етиен, Аякс, Зенит, Шахтьор, Бешикташ, Фенербахче, АПОЕЛ, Османлъспор, Копенхаген, Спарта Пр, Генк /или Атлетик Б/.

НАПРАВЕТЕ ВАШИЯ ИЗБОР ТУК