Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев ще направи две промени в стартовия си състав за мача с Пари Сен Жермен спрямо дербито с Левски от вътрешното първенство. Докато фактът, че Клаудиу Кешеру няма да започне като титуляр в Шампионската лига, може би не е чак такава изненада, то присъствието на Игор Пластун в центъра на отбраната определено е новина.

Тази вечер от 21,45 часа на „Парк де Пренс“ разградчани ще играят решителна среща от група А от турнира на големите, а изходът на другата среща между Базел и Арсенал ще предопредели дали българите ще играят в Лига Европа напролет.

Такава беше целта, която Дерменджиев постави на играчите си още при тегленето на жребия за груповата фаза, затова не е чудно, че специалистът няма да изневери на обичайния си подход. Дотук треньорът традиционно започва с Джонатан Кафу като централен нападател, а Кешеру по-често е в ролята на жокер, който се появава от пейката. Така и ще бъде довечера, като Кафу ще застане на върха, а по фланговете ще му помагат Вандерсон и Върджил Мисиджан. Кешеру беше титуляр само при нулевото реми с Базел в София и загубата от Арсенал с 2:3 пак на „Васил Левски“.

По-изненадващият ход е с предпочитането на Игор Пластун като партньор на Козмин Моци в центъра на защитата. Високият украинец за последно игра като титуляр за Лудогорец в ШЛ при драматичния реванш срещу Цървена звезда, когато беше изгонен за два жълти картона. Оттогава досега Хосе Паломино беше предпочитаният вариант, докато Пластун трябваше да се примири с място на пейката.

В случая обаче не става дума за някаква контузия, която пречи на аржентинеца да започне, а рокадата е чисто треньорско решение. Дерменджиев очевидно не е останал доволен от някои грешки, които южноамериканецът допусна в последните си мачове.

Иначе отдясно на защитата Сисиньо отново получава шанс да започне вместо по-опитният Йордан Минев. В последно време бразилецът се представя доста силно.

Българският шампион ще играе пред почти пълен стадион срещу ПСЖ. Местните медии твърдят, че около 44 хиляди души ще посетят "Парк де Пренс", като капацитетът на съоръжението е за 49 хиляди. Очаква се родната агитка на трибуните да наброява около 500 души.

Ето как ще изглежда и Лудогорец довечера:

Лудогорец (4-2-3-1): Владислав Стоянов – Сисиньо, Козмин Моци, Игор Пластун, Натанаел – Абел Анисе, Светослав Дяков (к) – Върджил Мисиждан, Марселиньо, Вандерсон – Джонатан Кафу