След като елиминира босненския Радник, Берое продължава европохода си срещу ХИК Хелзинки. Срещата от втория квалификационен кръг на Лига Европа е тази вечер от 20.30 часа на стадион Берое в Стара Загора и ще може да бъде следена в сайта Gong.bg, в Gong Play, по Diema Sport 2, както и на честотите на Дарик радио.

Преди двубоя наставникът на заралии Александър Димитров имаше известни кадрови проблеми, но в последните дни се появиха положителни индикации, че ще може да разчита на тримата бранители, оплакващи се от болежки Иво Иванов, Венцислав Василев и Илия Миланов. Очакванията са специалистът да заложи и на тримата футболисти в титулярния си състав.

Освен това, старозагорци се подсилиха в още по-голяма степен, след като картотекираха за срещата японеца Кохей Като и Радослав Кирилов.

Самият Кирилов заяви преди мача: „Ако играем умно, може да победим“, отчитайки също така, че ХИК  е труден съперник.

В лагера на финландците подходиха с уважение към предстоящия си противник, като обявиха, че очакват беройци да доминират в началото на срещата. Наставникът на тима Мика Лехкосуо обясни, че тимът му ще се постарае да отбележи гол на стадиона по Аязмото.

Главен съдия на мача ще бъде Петър Арделеану.

Реваншът е след седмица, на 21 юли от 19.00 часа.