Българският шампион Лудогорец помечта на Националния стадион „Васил Левски“ след като поведе с два ранни гола на Арсенал в четвъртия си мач от група А на Шампионската лига, но допусна обрат до 3:2 и не успя да спечели поне точка в може би най-силния си мач до момента в турнира. 

Преди две седмици Лудогорец отнесе 6 гола от английския гранд, но в София може да съжалява, че не стигна поне до хикс, тъй като имаше възможности за това. За Арсенал това бе победа номер 100 в Шампионската лига, а успехът бе подпечатан с гениален гол на Месут Йозил в 87-ата минута на срещата.

Тимът на Арсенал поведе във временното класиране в групата с 10 точки, колкото има и вторият ПСЖ и двата състава вече гледат към осминафиналите. Отборът на Базел е трети с 1 точка, колкото има и Лудогорец на четвъртото място в класирането, като шансът за третото място за разградчани е реален.

Арсенал започна по-уверено мача и в 5-та минута Аарън Рамзи стреля със задна ножица, но неточно в аут. Две минути по-късно Алексис Санчес подаде към Месут Йозил, който изскочи сам срещу Милан Борян, но германецът стреля слабо и вратарят спаси без особени проблеми.

Лудогорец поведе в резултата в 12-та минута, когато Натанаел центрира от фаул в наказателното поле на Арсенал, където Джонатан Кафу бе изпуснат и успя да засече топката и да я изпрати във вратата на Давид Оспина за 1:0 в полза на Лудогорец.

Лудогорец удвои своята преднина в 15-та минута, когато Джонатан Кафу получи хубав дълъг пас, след което навлезе в наказателното поле на Арсенал, финтира защитник и подаде към Клаудиу Кешеру, който отблизо разстреля Оспина за 2:0.

Арсенал бързо върна един гол в 20-та минута. Месут Йозил центрира в наказателното поле на Лудогорец, където Гранит Джака бе оставен непокрит и с премерен удар изпрати топката в левия ъгъл на вратата на Милан Борян за 2:1.

Арсенал успя да изравни резултата в 42-та минута. Аарън Рамзи центрира в наказателното поле на Лудогорец, където Оливие Жиру стреля с глава и изпрати топката във вратата на Милан Борян за 2:2. 

ВИЖТЕ КАК СЕ РАЗВИ ДВУБОЯТ ТУК

Българският шампион може да съжалява, че не успя да реализира поне един гол през второто полувреме или поне да задържи хикса. В 63-ата минута след страхотна контраатака на Лудогорец, Вандерсон получи шанс за попадение, но Оспина спаси вратата си.

Две минути по-късно Марселиньо отправи отлично извеждащо подаване зад защитата на Арсенал към Вандерсон. Но стражът на гостите отново се намеси.

В 72-ата минута Кешерру получи топката и влезе от ляво по атаката на Лудогорец. Той пусна към Джонатан Кафу, който обаче стреля високо над вратата на Давид Оспина.

Минута по-късно Милан Борян се намеси отлично след като Алексис Санчес можеше да овладее и да стреля в наказателното поле на Лудогорец.

Три минути преди края на редовното време, в 87-ата Месут Йозил вкара гениален гол, с който донесе победата на Арсенал. Йозил бе изведен чудесно в предни позиции и преодолявайки половината защита на Лудогорец вкара за 3:2 за гостите, които ликуваха с трите точки в София.

Лудогорец: 1. Милан Борян – 25. Йордан Минев, 5. Хосе Луис Паломино, 27. Козмин Моци, 6. Натанаел – 12. Абел Анисе, 18. Светослав Дяков – 22. Джонатан Кафу, 84. Марселиньо, 88. Вандерсон – 28. Клаудиу Кешеру. 

Арсенал: 13. Давид Оспина – 25. Карл Дженкинсън, 20. Шкодран Мустафи, 6. Лоран Кошчелни, 3. Киърън Гибс – 34. Франсис Коклен, 29. Гранит Джака – 8. Аарън Рамзи, 11. Месут Йозил, 7. Алексис Санчес – 12. Оливие Жиру

Стадион: "Васил Левски"

Съдия: Бас Найхаус