Лудогорец направи 2:2 като гост на Виктория Пилзен, в реванша от плейофите за влизане в групите на Шампионската лига и за втори път ще играе сред най-големите клубове в Европа!!!

Лудогорец става първият български отбор, класирал се два пъти за груповата фаза на Шампионската лига.

Българският шампион пристигна в Чехия с аванс от два чисти гола от първата среща в София, и стигна до равенство 2:2 във втората среща, за да се класира с общото 4:2.

Лудогорец ще научи своите именити съперници в четвъртък от 19 часа.

Виктория стартира много активно, владееше топката и разчиташе на едно от най-силните си оръжия - центриранията от корнер. Още при второто такова, в седмата минута, Михал Дюриш откри резултата. Голът падна след центриране на Милан Петржела отляво на Владо Стоянов, Лукас Саша изпусна Дюриш и той засече в мрежата.

Точно 10 минути бяха нужни на Лудогорец, за да върне попадението. Героят пак се казваше Върджил Мисиджан отново. Той се разписа във вратата на Виктория Пилзен и в първата среща. Сега го направи пак, след като бе изведен отлично отдясно от Джонатан Кафу, влезе в пеналта и шутира точно под плонжа на Козачик за 1:1.

Георги Дерменджиев: Няма да сме отбор, който ще губи в Шампионската лига

Върджил Мисиджан: Специална вечер за нас

Йордан Минев: Важното е, че пак сме в ШЛ

В 34-та минута дойде нова страхотна възможност за домакините. Дюриш се възползва от грешка на Паломино, влезе в наказателното поле отдясно и стреля технично, но Владо Стоянов с върха на пръстите си отклони към гредата. Оттам рикоширалата топка стигна до Ян Копич, но Йордан Минев с глава застана на пътя на топката.

Шанс за Лудогорец излезе в последната минута от редовното време, след центриране на Вандерсон, но на далечната греда малко не достигна на Паломино да засече.

След почивката разградчани тръгнаха по-активно, и направиха две опасни атаки още в първите минути.

Хромада направи опит за атака през центъра на защитата на Лудогорец, но Моци се намеси решително в 56-та минута.

Арбитърът Ундиано Майенко спиря двубоя за минута точно преди да измине час игра, след като получи сигнал за расистки обиди по адрес на тъмнокожите футболисти на Лудогорец, от чешката агитка.

Дяков: Горд съм с всички

Моци: Спечелихме като мъже, със сърце

Марселиньо: Няма как да опишем емоцията

Владо Стоянов: Ще напълним стадиона и ще съберем точки

Флагът на страничния рефер спаси Лудогорец в 60-та минута, когато първо Владо Стоянов отрази шут на Петржела, а съдията не видя и игра с ръка на Паломино, за късмет на българския тим. Топката се озова във вратата на Лудогорец, но според тъч арбитъра Бакош е бил в засада, преди да отправи кълбото в мрежата.

Виктория поведе за втори път в мача в 64-та минута, когато Алеш Матею засече центриране отляво, изпуснат от Натанаел.

Вандерсон направи невероятен пропуск в 68-та минута, като излезе срещу Козачик, преодоля стража, но Матею блокира в последния момент удара му.

Чехите не се отказваха, и натискаха непрекъснато съперника си, но защитата на Лудогорец някакси се справяше.

Пет минути преди края на редовното време, Георги Дерменджиев най-после прибягна и до чисто дефанзивна смяна, като извади Вандерсон, и на негово място в игра се появи защитникът Игор Пластун.

Ундиано Майенко вдигна пет минути продължение, пет минути надежда за Виктория и пет минути мъка за Лудогорец.

В тях Виктория Пилзен имаше един последен шанс, в 94-та минута, но Владо Стоянов отново спаси удара на Хейда!

В последната минута, последната секунда, Клаудио Кешеру направи 2:2 с фантастичен гол от ъгъла на наказателното поле.

Това бе и всичко в двубоя, и Майенко даде последен сигнал след попадението, за да прати Лудогорец отново сред най-големите!!!

Виктория Пилзен - Лудогорец 2:2 (1:1)
голмайстори: 1:0 Михал Дюриш 7, 1:1 Върджил Мисиджан 17, 2:1 Алеш Матею 64, 2:2 Клаудиу Кешеру 90+5
* Лудогорец се класира за груповата фаза на Шампионска лига с общ резултат 4:2, в първата среща 2:0 за Лудогорец
стадион: Дусан Арена
зрители: 10 000
главен съдия: Ундиано Майенко (Испания)

състави:
Виктория: Матуш Козачик, Давид Лимберски, Роман Хубник, Лукаш Хейда, Алеш Матею, Томаш Хоржава (88-Ян Баранек), Якуб Хромада, Милан Петржела (84-Ян Коварик), Ян Копич, Марек Бакош, Михал Дюриш (84-Михаел Краменчик)
Лудогорец: Владислав Стоянов, Хосе Луис Паломино, Козмин Моци, Йордан Минев, Вандерсон (85-Игор Пластун), Лукас Саша, Светослав Дяков (80-Густаво Кампаняро), Върджил Мисиджан (76-Клаудиу Кешеру), Натанаел, Джонатан Кафу, Марселиньо.