Българският шампион Лудогорец беше на няколко минути от може би най-престижния си резултат в своята клубна история. Снощи разградчани отстъпиха с 2:3 от Арсенал в четвъртия кръг от груповата фаза на Лига Европа, като успехът за английския фаворит донесе Месут Йозил с невероятен гол в края на срещата.

Въпреки загубата, която остави горчив вкус за всички футболисти на „орлите“, шансовете на българите за третото място в група А остават живи. Базел също загуби снощи при домакинството си срещу ПСЖ, а което оставя двата тима с по 1 точка след мачовете им дотук. Лудогорец има предимство в преките двубои заради онова 1:1, което завоюва в Швейцария в първия си мач от групата.

Така сблъсъкът с Базел в София се превръща в ключов за Лудогорец, който още от начало афишира амбиции да играе европейски футбол и през пролетта. Затова Gong.bg ви пита: Ще успее ли Лудогорец да се класира за Лига Европа?

ГЛАСУВАЙ  В НАШАТА АНКЕТА ТУК!

Дайте своята прогноза за съдбата на разградчани – способни ли са действително да намерят път към втория по сила клубен турнир на Стария континент или отново ще завършат на последното 4-о място в групата си? Очакваме мненията ви!