Лудогорец трябва да обяви до края на деня футболистите, с които ще участва в груповата фаза на Шампионската лига. Старши треньорът на „орлите“ Георги Дерменджиев трябва да впише 21 играча в листа, с който ще бъде картотекиран отбора в УЕФА. Това означава, че няколко от футболистите няма да усетят магията на Шампионската лига, тъй като няма да имат право да играят в мачовете. Има няколко въпросителни, които Дерменджиев трябва да реши за тези мачове.

Освен представителния тим трябва да бъдат картотекирани и момчетата, които ще играят в Младежката шампионска лига. За там Лудогорец има 40 квоти, но има редица ограничения, които със сигурност ще извадят някои от младежите от картотеката. Именно наличието на младежка формация може да реши казуса с картотека на трети вратар заради наказанието на Владо Стоянов. Дерменджиев трябваше да реши дали да жертва полеви играч, за да картотекира трети вратар, който да е резерва на „Анфийлд“. Той обаче може да вземе юношески страж, който ще бъде вписан в лист Б.

Интересно правило в Шампионската лига е, че ако даден футболист изиграе 3 мача за мъжкия отбор няма право да играе за младежкия. Същото се отнася и за обратния случай.