Испанското крило на Лудогорец Даниел Абало почти сигурно ще пропусне днешния мач във втория предварителен кръг на Шампионската лига срещу Дюделанж.

Абало има болки в палеца на десния крак, които не му позволяват да е пълноценен. Футболистът взе участие във вчерашната тренировка на шампионите, но Стойчо Стоев почти сигурно ще го съхрани и няма да го пусне довечера.

Дори съществува вариант Абало да остане извън групата на Лудогорец, тъй като Стоев трябва да извади двама от списъка с играчи за двубоя.

Абало влезе в добра форма, след като реализира поредица от голове по време на контролите, а и се разписа в първата среща срещу тима от Великото Херцогство.

При така създалата се ситуация, е твърде вероятно титуляри за Лудогорец по крилата да излязат двамата холандци Върджил Мисиджан и Йерун Луму. Допълнителна причина за това е състоянието на Михаил Александров, който се възстанови от контузия, но има едва две поредни пълноценни тренировки. Със сигурност националът ще се появи в игра, но вероятно това ще стане през второто полувреме на двубоя.

Очаква се Стоев да даде възможност на Абел Анисе и Вандерсон да стартират срещата, за да трупат опит. Новите попълнения все още нямат официални мачове като титуляри за Лудогорец.

Със сигурност специалистът ще направи достатъчно ротации в своя състав предвид добрия резултат от 4:0, с който Лудогорец влиза в мача.

Евентуален състав на Лудогорец:

Иван Чворович, Шоко, Александър Барт, Теро Мантула, Йордан Минев, Абел Анисе, Христо Златински, Йерун Луму, Вандерсон, Върджил Мисиджан, Роман Безяк

Веско Вълчев - пратеник в Люксембург