Българският защитник на Базел Иван Иванов коментира ситуацията в група B на шампионската лига, в която попадат още българския шампион Лудогорец, Реал Мадрид и Ливърпул. Базел започна катастрофално с поражение с 1:5 от Реал Мадрид, докато Лудогорец изпусна равенството на „Анфийлд“ в последните секунди.

„Като цяло групата в Шампионската лига е доста интересна. Два от отборите са колосални. Реал най-силният отбор в турнира, Ливърпул с големи традиции. Моят отбор и Лудогорец са много интересни. Базел в последните години направи име в Европа и се развива. С оглед играта която показаха от Лудогорец напълно си заслужиха класирането. Сега вече се забавляват. С оглед на последните няколко години, ние постоянно участваме в турнира, винаги завършваме на трето място. Целта определено ще бъде второто място този път. Ако завършим на четвърто място и не продължим в турнирите, ще бъде неуспех“, коментира Иванов в интервю за Спортно шоу Гонг по Дарик радио.

„Имаме нов треньор, най много това ме нервира, че методиката и начина му на работа се доближава на тази на Любослав Пенев в националния отбор. Ако бях там, този начин на работа щеше да ми допадне много и щях се чувствам много добре. Има прогрес във фаза атака. В защита обаче изпитваме сериозни проблеми. Допуснахме много голове в последните десет мач. Треньорът изисква много нови неща, които до този момент не са изисквани от момчетата. Мисля, че сме малко по-добре от миналата година, но все пак трябва да работим в защита, тъй като тя е най-важната“, сподели още българският бранител.