Единият от собствениците на Лудогорец - Георги Домусчиев коментира пред Спортно шоу Гонг по Дарик радио представянето на тима срещу Ливърпул в Шампионската лига. Той засегна и други актуални теми около българския шампион.

"Противоречиви чувства имаме. Отборът игра на ниво, показа качествен футбол, в големи части от мача стояхме добре на терена. Показа своя стил на игра. Всички ни бяха отписали, в крайна сметка показахме една мъжка игра, един европейски футбол. Болката ни е, че загубихме в края, това което ни даде Господ срещу Стяуа, ни го взе с Ливърпул вчера", започна Домусчиев.

"Срещнахме се с всичките ръководители на Ливърпул, и с Кени Далглиш. Ливърпул имат 250 милиона паунда бюджет, знаете колко е на Лудогорец. На терена показахме, че разликата не е толкова голяма. Получихме адмирации от шефовете на Ливърпул. Бяха позитивни и добронамерени към нас, не само от ръководството, но и от феновете. Искам да благодаря на феновете от България, които направиха уникална атмосферата на "Анфийлд". Беше нещо невиждано", допълни той.

Той не пропусна и темата за привличането на вратаря Борян, който се включи в тренировките на отбора буквално на пожар.

"Показахме, че сме професионален футболен клуб, подчертавам професионален. В четвъртък вечерта разбрахме за контузията на Чворович, за по-малко от 24 часа трябваше да му намерим заместник, който трябваше и да е свободен агент. Трабваше спешно да го картотекираме, както да получим и жълтата му карта", заяви Георги Домусчиев.

"Да видим какви ограничения има в Англия, Испания и Португалия. Да видим какво е нивото на първенствата там, националния тим няма да стане по-добър от участието на повече българи в мачовете. Трябва да се постигне баланс, трябва школите да се развиват и да се работи в тази насока", отговори той на въпрос за идеята да има повече българи в мачовете от А група.

"Имаме сериозен проблем с този детско-юношески отбор. Двама-трима основни футболисти са контузени, не показахме максимума от това на което сме способни. Само дни преди мача с нас, Ливърпул бяха победили с 4:0 Манчестър Юнайтед. Ако се гледа само резултата нашият тим трябва да е на нивото на Манчестър Юнайтед", продължи Домусчиев относно представянето на младежкия състав на "орлите". 

"По наше виждане, това което сме поискали да бъде намалено наказанието е доста реално, надяваме се да бъде отменено наказанието за сектор А. На записа се вижда, че има възгласи от сектор В и чакаме дали УЕФА ще се съобрази с нашите мотиви. Надавяме се до края на седмицата да има решение, когато то излезе ще пуснем веднага билетите", отговори Георги Домусчиев на въпрос дали ще бъде отворен Сектор А на Националния стадион "Васил Левски" за мача с Реал Мадрид.

"Български отбор нямаше гол като гост в Шампионска лига, вече имаме и това е постижение. Лудогорец ще продължава да играе нападателно, ням да се предадем без бой в следващите срещи", завърши шефът на Лудогорец.