Двама български съдии получиха назначения за първия и втория предварителен кръг на Шампионската лига.

Родното участие стартира във вторник вечерта, когато Николай Йорданов ръководи реванша от първия предварителен кръг между Бананц и Санта Колома. Двубоят стартира в Ереван от 18 часа местно време, а помощници на Йорданов са Веселин Добриянов, Георги Славов и Ивайло Стоянов като четвърти съдия.

Георги Кабаков пък ще ръководи мача от втория предварителен кръг на Шампионската лига в Борисов между местния БАТЕ и албанския Шкендербеу. Срещата е на 15 юли, като в бригадата на Кабаков са Иван Вълчев, Мартин Маргаритов и Никола Попов.

В Лига Европа ще се изявят Цветан Кръстев, Ивайло Стоянов и Станислав Тодоров. Кръстев е главен съдия на срещата от първия предварителен кръг Дъндолк и Жьонес с помощници Диян Вълков, Александър Атанасов и Радан Мирянов.

На 17 юли Ивайло Стоянов ще ръководи двубоя от втория предварителен кръг Динамо Минск срещу победителя от двойката МИПА (Фин) / Скала (Фарьорски острови).

Седмица по-късно Станислав Тодоров ще ръководи срещата от втория предварителен кръг между победителя от двойката Тираспол/ Интер Баку срещу поставения Елфсборг.

Преди няколко дни Никола Попов вече ръководи срещата от първия предварителен кръг на Лига Европа между Торсхавън и Линфийлд, завършила с победа за гостите с 2:1.