Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев бе много доволен от резултата - 2:2 срещу Пари Сен Жермен във Франция.

В последния мач от група А на Шампионската лига разградчани бяха близо и до пълна победа, но и така се класираха трети, което им даде място в Лига Европа на пролет.

"Отново влязохме през парадния вход. Не се надявахме на Арсенал да победи Базел, за да се класираме. Ние постоянно водехме в резултата, изиграхме силен тактически мач.
Съжалявам малко заради момчетата, заслужавахме да победим, а пак накрая получихме гол," заяви наставникът. "Футболът затова е феномен, защото е непредвидим. Виждате, че всяка секунда ситуацията на терена се променя. Благодаря на момчетата. Отборът израства, вие виждате как играе срещу такива футболисти. Смело, с интелект, дават максимума от себе си.
Чакаме жребия, след това ще видим."

"Играем в един изключително сгъстен цикъл, дълго време, но за нас е добре. Това държи футболистите будни. Продължаваме да радваме българските фенове, дано и в Лига Европа да идват и да ни подкрепят," допълни той.

Дерменджиев даде най-висока оценка на този Лудогорец, в сравнение с предишни години. "Мисля, че откакто е създаден Лудогорец, това е сезонът, в който заслужаваме най-висока оценка. Бихме могли да имаме и още точки, но това е футболът. Водим в първенството с 9 точки. За първи път се случва, на полусезона, да, имаме още три мача, но за първи път се случва това за Лудогорец. Това дава да се разбере колко е израснал отборът,".

"Лудогорец вече е на средно-европейско ниво. Това ни радва, защото България има отбор с добър имидж в Европа. Мисля, че това ще е добре и за националния отбор," завърши Георги Дерменджиев от Париж.