Треньорът на Литекс Красимир Балъков коментира класирането на състава му за втория квалификационен кръг на Лига Европа, както и бъдещия съперник Дьошгьор. Специалистът заяви, че идният противник на ловчанлии е доста по-класен състав от молдовския Верис.

Както е известно, след 0:0 в Молдова и класически успех с 3:0 в реванша „оранжевите“ минаха напред в надпреварата.

„Не мога да бъда недоволен от резултата. В играта има още много неща за подобряване. Но се получи интересен мач. Ние знаехме, че Верис разчита на стандартни ситуации. Имахме възможности за повече голове. Имаше възможност и при 1:0 да ни отбележат гол. Доволен съм от желанието на момчетата. Казал съм и след първия мач, пътят е дълъг, но ние вървим в правилната посока“, започна Балъков.

„Вече не играем човек за човек, сега играем зона. Това е ново за момчетата, които до сега са били по другата схема. Мога да кажа, че сме добре подготвени, но не е това, което аз желая. Използваме и мачовете от УЕФА за подготовка. Това, разбира се, не е добре. Надявам се до една седмица всичко да е различно. Няма време. В четвъртък пак има Лига Европа, след това нашето първенство. Докато трансферният прозорец е отворен, всичко може да стане, но за момента няма нищо конкретно“, допълни Балъков.

„Игрово Дьошгьор е по-добър отбор. Този тим обича да играе футбол. Аз обичам да играя срещу тимове, които обичат да играя футбол“, коментира още специалистът.

„Аз разчитам на всички момчетата в отбора. Тимът не са само единадесетте на терена“, завърши наставникът на Литекс.