България записа загуба от Ирландия и победа срещу Швеция във втория ден на световното първенство по футбол за бездомни хора. В първия си мач за деня българските национали паднаха с 4:11 от ирландците, с които изиграха 2 мача в рамките на миналогодишния шампионат. В първата си среща на Мондиала в Амстердам през 2015 г. българите загубиха с 6:8, но след това взеха реванш с 6:4 във финалния мач за Купата на Армията на спасението. Успехът във втория двубой отреди на България девета позиция в крайното класиране на турнира.

В днешната си среща с Ирландия националите започнаха изключително притеснени. Съперникът успя да вкара почти всичките си положения и бързо направи разлика от 4 гола още през първото полувреме. Последваха и две дузпи в полза на Ирландия, които състезателите на тима им реализираха.

Във втория си мач с Швеция българските национали нямаха никакви проблеми и надиграха безпроблемно съперника си с изразителното 11:2.

В другите срещи от деня в група D Ирландия надигра САЩ с 13:3, Литва победи Швеция (9:5) и Гърция (6:4), а Гърция преодоля САЩ след 5:5 редовното време и изпълнение на дузпи.

Във вторник са последните мачове от първата групова фаза и България ще срещне последователно съставите на Литва (13:20 часа) и Гърция (17:20 часа). Успех дори в една от двете срещи класира националите сред отборите в Топ 24 на световното първенство.