Десетилетия наред един от най-уважаваните лекари в град Мездра - акушер-гинекологът д-р Радоил Попов, който от малък е запален левскар - пази скъп спомен от легендарния футболист Георги Аспарухов.

Той къта автограф от Гунди, даден на семейство д-р Попови при гостуването на националния отбор в края на 1968 г. за контролна среща с Локомотив Мездра, който по това време е един от лидерите в Северната Б РФГ.

Проверката се играе на градския стадион на 8 декември при огромен зрителски интерес. Очаквана победа с 4:1 постигат националите, чийто селекционер е д-р Стефан Божков. Само три дни по-късно България завършва 1:1 на "Уембли" в контрола със световния шампион Англия, след като повежда с 0:1 с гол-шедьовър на Аспарухов.

След мача в Мездра Гунди, тогава 25-годишен, в разцвета на силите си, дава автограф на д-р Радоил Попов върху своя снимка с екипа на "сините". Текстът на гърба на реликвата гласи:

"На семейство д-р Попови с най-добри пожелания от Аспарухов

Само Левски

Подпис (Г. Аспарухов)

8.XII.1968 год.

Мездра"

"Гунди беше много човечен, коректен, скромен човек - спомня си 79-годишният днес д-р Радоил Попов, който е почетен граждани на Мездра за особени заслуги в здравеопазването.

"Особено ме впечатли неговото отношение към колегите му от ЦСКА, сред които имаше много приятели. Казваше: "Моля Ви, уважавайте футболистите от противниковия отбор!" Така съм го запомнил", споделя д-р Попов. 

Гунди дава автограф в Мездра

източник: Мирослав Гетов