Бившият футболист на ЦСКА Велизар Димитров е оптимист за създаването на Висша лига, но при определи условия. Той беше част от официалното откриване на училищния турнир Купата на Coca-Cola: Движи се! Събитието се състоя в комплекса „Царско село“.

Велизар Димитров не пропусна да коментира и моментното състояние на „червените“.

„Хубаво е, много е хубаво, че има такива инициативи, без значение кой е спонсорът и под какъв предлог е, това са много хубави неща, които трябва да се случват. Някои от нас имаха късмета след това да израснат и да играят на по-високо ниво“, сподели Велизар Димитров.

„Без значение дали ще станат много големи футболисти, важното е да се спортува, да се движат децата, защото в последно време се вижда един отлив. Трябва да се подкрепят подобни инициативи – от нас футболистите, от вас – журналистите.“

Стартира Купата на Coca-Cola: Движи се!

Относно идеята за създаване на Висша лига у нас, Велизар Димитров коментира: „Не знам, малко съм раздвоен за българския футбол. Ще бъде много хубаво, ако нещата се случат с Висшата лига и всички отбори, които бъдат поканени, отговарят на всички изисквания и бъдат солидни и стабилни. Това ще бъде хубав проект. Въпросът е да не се правят компромиси и в един момент да се окаже, че някои отбори пречат на останалите. Всички искаме една такава Висша лига със силни Левски, ЦСКА, Литекс, Локомотив София, да не ги изброявам. Ще бъде много хубаво за българския футбол.“

„Надявам се, надявам се това да се случи, ще бъде много интересно не само за футболистите, но и за феновете и българския зрител“, коментира Димитров.

„Не се чувствам добре като гледам ситуацията в ЦСКА. Аз затова избягвам да ходя на мачове, гледам си ги вкъщи. Опитва се някакво съживяване, нещата пак не са ясни. Най-хубавото е, че се даде път и има израстване в момчетата. За нещо по-мащабно не бива да се говори. Никой нищо не знае какво се случва. Ако решат да се занимават, да влагат пари и чувства в ЦСКА, нещата могат да се случат много бързо“, завърши Велизар Димитров.

Велизар Димитров, Тодор Янчев Владимир Манчев и Христо Янев

източник: Георги Димитров, Gong.bg