Велбъжд ще заведе дело срещу един от футболистите на Септември. Това заяви за Viasport.bg треньорът на отбора от Кюстендил Юлиян Кръстев.

Причината е побоят, който се разигра след края на мача между двата отбора от зоналното столично първенство при юношите старша възраст, родени през 1998-1999 година.

Един от футболистите на Велбъдж Марио Стоянов е пострадал сериозно.

След края на двубоя Септември - Велбъжд (0:1) на терена на 57-мо училище в столицата се заформя страхотно меле между футболистите на двата тима, което завършва с 5 червени картона - 3 за домакините от Септември и 2 за играчи на Велбъжд, както и доста пострадали.

Viasport.bg потърси треньорите на двата отбора, за да разкажат какво точно се е случило след мача. Наставникът на домакините Людмил Георгиев обеща да отговори на въпросите във вторник.

Ето гледната точка на треньора на Велбъжд Юлиян Кръстев:

"Инцидентът стана когато свърши мачът. В края наши състезатели се радваха. Вдигнаха победоносно ръце, след което първо им налетяха футболисти на домакините, а след това и хора от трибуните - около 20 души. Нашите какво да правят?! Опитаха се да се отбраняват. На тези мачове има един човек охрана, който е на 70 години.

На терена влязоха родители и някакви момчета с качулки, може би са от фракции или фенклубове, около 5-6 човека. Имаме едно доста пострадало момче - Марио Стоянов. Водихме го в Пирогов, чакахме там, правиха му скенер на главата.

Но ние ще се опитаме да съдим това момче, което удари наш футболист. Взели сме медицинско свидетелство. Ние не сме виновни, даже и аз бях ударен, не знам от кого. Опитах се да прибера отбора в съблекалнята, но това стана веднага след мача, когато всички са разпръснати. Не можахме да се приберем.

Ще се опитаме по законен път да си търсим правата, защото като останат ненаказани, се получава напрежение. Все пак тук е Кюстендил. Ако дойдат и няма наказание след това, което се случи, не знам как ще се изиграе този мач."

Делегат на срещата е бил Николай Добрев, който е предал доклада си. Във вторник, 6 декември, ще има заседание на дисциплинарната комисия към Зоналния съвет на БФС, която трябва да реши наказанията.