В събота и неделя в КК Шкорпиловци ще се проведе втората квалификация в Държавното първенство по плажен футбол за сезон 2014 година.

След като преди две седмици в Русе бяха определени първите четири тима, които ще спорят за титлата на Суперфинала през август, сега трябва да се определят и останалите участници на финалите в Бургас.

Седем тима се пускат в битката за четирите останали свободни квоти. В едната група са отборите на МФК Спартак (Варна), ДФК Лъвчетата (София), Тича (Д.Чифлик) и ФК Бъзън (Русе). В другата попаднаха съставите на КПФФ МВР (София), Одесос (Варна) и Академика (София). В групите се играе всеки срещу всеки, а първите два отбора от всяка добиват право за участие на Суперфинала. Победителите в двете групи се срещат в своеобразен финал, а вторите ще спорят за 3/4 място, като това класиране ще има значение за разпределението на груповата фаза на големия финал през август.

Турнирът ще се проведе на централния плаж в Шкорпиловци на специален стадион за плажен футбол, а срещите стартират в събота (26 Юли) от 09:00 часа.

Програма на турнира в к.к. Шкорпиловци:

26 юли (събота)

     09:00ч. КПФФ – МВР – ФК „Одесос“

     10:00ч. МФК „Спартак“ – ФК „Бъзън“

     11:00ч. ДФК „Лъвчетата“ – ФК „Тича“

     12:00ч. КПФФ – МВР – ФК „Академика“

     16:30ч. МФК „Спартак“ – ФК „Тича“

     17:30ч. ФК „Одесос“ – ФК „Академика“

     18:30ч. ДФК „Лъвчетата“ – ФК „Бъзън“

27 юли (неделя)

     09:00ч. ФК „Тича“ – ФК „Бъзън“

     10:00ч. МФК „Спартак“ –ДФК „Лъвчетата“

     15:00ч. 3/4 място - заелите втори места в групите

     16:00ч. финал - победителите в групите