Председателят на Съвета на директорите и изпълнителен директор на Берое Илко Русев сподели, че помощния терен на стадион „Локомотив“ ще бъде на разположение на школата на клуба от март.

„Това, което направихме през тези години за базата бе основата за развитието на детско-юношеската школа и за представителния отбор. Общината Стара Загора ни е предоставила два стадиона, които ползваме, за което съм изключително благодарен. В момента правим ремонт на помощния терен на стадион „Локомотив“, който беше неизползваем заради изключително лошото състояние. Той е почти в завършен етап и се надявам, че от март ще бъде на разположение на клуба. Идеята е той да бъде на разположение на школата, но винаги може да бъде използван и от мъжкия състав. Подобрихме още един терен“, сподели изпълнителният директор на Берое.

„Аз се запознах с Митко Джоров преди да му предложа да започне работа в нашия клуб. Доста време търсихме подходящ човек за директор на школата. Попаднахме на човек, който живее с тази професия. Имам доста надежди към него, че той може страшно много да помогне за развитието на нашата школа. Много съм доволен, че той работи при нас. Радвам се, че той продължава да бъде лоялен и работи в нашата школа, защото имаше няколко оферти към него. Като класиране мога да бъда доволен от постигнатите резултати на формациите от школата. За нас е по-важно да изградим футболисти, които да преминат в мъжкия отбор и да се радваме, че те са част от школата на Берое. Това е, което гоним като цел, а не представянето в съответните първенства. Трябва да призная, че в тази насока има какво да се желае и трябва да продължим да работим. Трудно намираме момчетата, които могат да се интегрират в първия състав, което може би е проблем и за повечето отбори“, каза още Илко Русев.