Вицепрезидентът на БФС Михаил Касабов е сътрудничил като агент на Държавна сигурност. Това разкрива сайтът desebg.com, който от дълги години се занимава с това да разкрива престъпленията на комунизма, както и да оповестява имената на агентите на ДС. 

Името на Касабов беше осветено при проверката на кредитните длъжници към фалиралата през 1997 г. Банка за земеделски кредит (БЗК), извършена от Комисията по досиетата (решение №2-709 от 20 септември 2016 г.). Той е проверен в качеството му на член на Общото събрание във фирма-длъжник – "АСТРА СПОРТ" ООД, в която е и съдружник.

Според бюлетина за кредитните милионери на БНБ от 1997 г. "АСТРА СПОРТ" ООД има два непогасени кредита на обща стойност от над 1,2 млн. лв. (неденоминирани) и над 160 000 лв. (неденоминирани) лихва към тях. Според обявената от Комисията информация Михаил Касабов е вербуван като агент под псевдонима "ИВАН" през 1986 г. от Второ главно управление (ВГУ) на ДС (контраразузнаването). Той е сътрудничил на 03 отдел "ФРГ, Австрия, Франция" във ВГУ по линия на Западна Германия.

Доказателства за неговата принадлежност към ДС са документи от ръководилия го щатен служител и регистрационна бланка, съдържащи се в личното му агентурно дело, както и вписването му в регистрационния дневник, а също така и съответни регистрационни картони с имената му в картотеката.

Михаил Касабов е роден през 1955 г. в София. Завършил е право в Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Във визитката му на страницата на БФС е посочено, че започва работа почасово в Международния отдел на Футболния съюз през 1979 г. След като се дипломира през 1982 г., той е назначен като специалист в същия отдел. От 1984 до 1985 г. заема длъжност в Левски. След това се връща в БФС като началник на Международния отдел.

През 1987 г. е избран за вицепрезидент на ФК Витоша, името под което играе разформированият от ЦК на БКП Левски, след скандалния финален мач за купата на България през 1985 г. с ЦСКА, който пък тогава е прекръстен на ФК Средец. От 1991 до 1994 г. Касабов е член на изпълнителното бюро на Левски.

През 1995 г. Михаил Касабов е избран за вицепрезидент на БФС, пост който заема и в момента. В биографията му на страницата на БФС е посочено също така, че през 1975 г. става члена на Байерн Мюнхен и е носител на сребърна и златна значка на клуба.