За първи път в България ще се проведе футболно първенство за деца без крайно класиране и победител. Турнирът е по правилата на Футбол 7 и за деца родени през 2005 година. Надпреварата "Коно пица детска" започва на 13 септември и се организира от "Футболните деца на България" с подкрепата на Българската асоциация по минифутбол.

Това е втори пореден турнир от тази верига, но миналия сезон класиране имаше и шампион стана отбора на Славия. През тази кампания се включват 12 тима, които ще играят по схема всеки срещу всеки. Отборите, които ще мерят сили в надпреварата през тази година са шампионите от Славия, ЦСКА, Локомотив София, ДАФ, ДИТ, Национал А и Национал Б, Олимпия, Победа, Лъвчета, Барса БГ и Ферион.

В четвъртък ръководството на лигата заедно с треньорите на тимовете взеха безпрецедентно решение. Първенството ще се проведе без класиране, което е често срещана практика в Европа.

Бившият елитен съдия и настоящ организатор на лигата Богомил Маринов заяви, че това ще помогне на децата да играят без напрежение в срещите, както и на наставниците да изпробват повече деца.

„Това го правим за децата. Те са бъдещето, а футболът все пак е само една игра. Трябва да има феърплей”, каза Маринов.