Отборът Африка Юнайтед премери сили с тазгодишния Отбор на надеждата в първите два турнира „Играй с националите”, които се проведоха през изминалите почивни дни. 
Състезанията са част от подготовката на българския национален отбор за предстоящото световно първенство по футбол за бездомни хора в Глазгоу (Шотландия) от 10 до 16 юли. 

В състава на Африка Юнайтед участват бежанци, имигранти и студенти от африканския континент в гр. София. Отборът постига отлични резултати в аматьорските лиги за мини футбол в столицата, а негов вратар е бившият играч на „Отбор на надеждата” и „Футболен клуб Танг Ра” Куаси Ив, който спечели приза за най-добър играч на своя пост на световното първенство по футбол за бездомни хора в Чили през 2014 година. 

Въпреки че играчите от Африка Юнайтед играха за първи път този формат на стрийт футбола, те не отстъпваха по нищо на съперника си и дори на моменти имаха преимущество. Някои от играчите заявиха желание да се занимават с футбол на професионално ниво, а други планират да се включат в селекционните турнири на „Отбор на надеждата” следващата година, в случай че имат възможност да напускат легално България.

Същевременно освен с африканския тим, представителният „Отбор на надеждата” игра и срещу бивши национални състезатели от предходни години, за да провери на какво ниво се намира в началото на подготовката си, която стартира на 1 юни. 

Във вторник на тимът му предстои демонстративен мач с известни футболисти от близкото минало на комплекса „Спортна София” в парк „Възраждане” в рамките на честването на 60-годишнита от членството на България в ЮНЕСКО. В събота „Отбор на надеждата” предвижда гостуване в затворническото общежитие в Казичене, а в неделя ще вземе участие в кампанията на „Нестле” „Живей активно” в Южния парк.