Българският футболен съюз e домакин на презентация от неформален екип от експерти от различни сфери в областта на футбола, написаха от централата на офциалния си сайт.

По време на тази презентация бе представена обосновка на концепция за оптимизиране и преструктуриране на системата на българския футбол. Мащабната разработка, включваща демографски, икономически, социални и спортни изследвания и анализи, бе представена на вниманието на стратегическия мениджър на БФС Андрей Петров.

Целта на авторите на концепцията е да дадат нови и различни идеи за развитие и преформатиране на различни процеси и структури във футболната екосистема, които биха били полезни при изготвяне на стратегическите програми за развитие на българския футбол.

„Бих казал, че в определени отношения тази концепция е истински научен труд. Тя е плод от задълбочени над 2-годишни изследвания и анализи на всякакво ниво – от чисто демографски, през икономически до спортни процеси. Надявам се да сме от полза на Българския футболен съюз и с нашата усърдна и напълно безкористна работа да помогнем за по-доброто бъдеще на любимата ни игра“, заяви лидерът на проекта Петьо Костадинов.

Освен него лектори на презентацията бяха Деян Йорданов, Станимир Стойков, Велизар Христов и Асен Томов.