По 8 отбора във всяка една възраст ще участват на втория международен турнир по футбол за деца за „Купите на община Благоевград“.  Турнирът се провежда под патронажа на кмета на Благоевград Атанас Камбитов.

По волята на тегления преди минути в сградата на община Благоевград жребии при децата родени през 2003 г. в група  „А“ са Цървена звезда Белград , Левски София, Вардар Скопие и Ботев Пловдив. В група „Б“ са Войводина Нови Сад, Славия София, Арис Солун и Пирин Благоевград.  Същия жребии важи и за децата родени през 2004 г. само, че в група „Б“ вместо децата на Пирин Бл ще играят съгражданите им от „Пирин 2001“. Организаторите предварително бяха взели решение в една урна да бъдат отборите на „Войводина“ и Цървена звезда, за да не попаднат в една група.  Същото важи и за отборите на Левски и Славия. Срещите при децата родени през 2003 г. ще се играят на стадион „Христо Ботев“ , а при децата родени през 2004 г. на терена на бейзболния стадион Портър Парк в парк „Бачиново“. Първата среща от турнира е на 3 септември от 9.30 часа между Левски и Цървена звезда Белград. Първите срещи на децата на Пирин и Пирин 2001 са също на 3 септември  срещу Арис Солун. 

Жребият бе изтеглен от председателя на ОбС - Благоевград Радослав Тасков и от две деца от Пирин Бл и  Пирин 2001. Официалното откриване на турнира ще бъде на 2 септември на площад „Македония“. Както и през миналата година в турнира се очаква да участват общо 286 деца, които ще пристигнат в Благоевград заедно със своите родители. Финалните срещи като и преди година също ще бъдат на стадион „Христо Ботев“ на осветление.