Локомотив Сф е с готовност да скочи нагоре по етажите на българския футбол при готвената реформа в първенството и създаването на Висша лига.

Локомотивци не бяха поканени на дискусията за създаването на подобна елитна дивизия, но затова пък имат желанието да преминат транзит нагоре и да участват направо в „Б“ група идния сезон.

За такава възможност писа „Труд“, а изпълнителният директор на Локо Сф Бойчо Величков потвърди това намерение на „червено-черните“ пред Gong.bg.

„Да, така е, имаме подобна готовност. В момента във футболните среди се говори, че при преструктурирането на родния футбол ще се създаде доста широка „Б“ група. Не ни поканиха да участваме в разискванията за Висша лига, затова пък имаме желанието евентуално да участваме във втория ешелон. Разбира се, няма нищо официално до момента, но ние разполагаме с всички условия, необходими за лицензирането ни като тим от „Б“ група“, заяви пред Gong.bg Бойчо Величков.

В случай, че това стане факт, Локомотив Сф ще прескочи третото ниво на родния футбол „В“ група и ще спести минимум една година в преодоляването му. На този етап отборът се бори за промоция в ЮЗ „В“ група и му предстоят баражи в Софийската регионална група, четвъртата дивизия.

Четирите отбора-участници в тях – Локомотив Сф, Витоша Бистрица 2, Левски Чепинци и Царско село, са поканени днес на организационни разговори в БФС. Всички баражи, със съгласието на останалите тимове, ще се проведат на стадион „Локомотив“ в столицата, като железничарите играят първо срещу Царско село в неделя от 17.00 ч.