Юношите на Пирин Благоевград до 19 години започнаха с престижна победа участието си в елитната група. В среща от първия кръг на базата в село Рилци те победиха един от най-силните отбори у нас Септември София с 3:1.

Столичният отбор дава половината национален отбор в тази възраст, в редиците му са и три бивши орлета - Тундаров,Вакадинов и Николов.

Възпитаниците на Йордан Боздански показаха характер и с много силно второ полувреме направиха обрат в мача. Преди почивката Септември поведе с гол на Здравко Димитров в 28-та минута. Той отклони с глава центриране от фаул в мрежата на вратаря Попов. През второто полувреме юношите на Пирин обаче категорично надиграха сочения за фаворит столичен отбор. Точно след час игра Яни Тосунджиев изравни резултата с точен удар. Веднага след това малките орлета удариха и греда, а в 70-тата минута Петър Христов от дузпа направи пълен обрат. Нарушението срещу Марио Топузов в малкото наказателно поле бе очевидно и реферът Ивайло Минков посочи бялата точка. В даденото от съдията продължение влезлия като резерва Емилиян Христов с глава след ъглов удар заби за трети път топката в мрежата и узакони победата на орлетата. 

Срещата в Рилци изгледаха и директорите на Пирин Венко Попов и Ивайло Андонов.