Георги Градев бе осъден от Българския футболен съюз по дело за претърпени неимуществени вреди пред Софийски градски съд. Специалистът по международно спортно право бе осъден да заплати и съдебните разноски по делото, като решението не подлежи на обжалване.

Преди 2 г. Градев заведе искове срещу БФС, изпълнителния директор Борислав Попов и говорителят Павел Колев за претърпени неимуществени вреди в следствие на публикация в официалния сайт на съюза със заглавие “За БФС всичи клубове са равни”.

Мениджърът твърдеше, че е получил силно психическо разстройство в следствие на декларацията, свързана с отказа на БФС да картотекира футболиста Анисе в ЦСКА.

На първа инстанция Софийският районен съд отхвърли претенциите на Градев към Борислав Попов и Павел Колев, но постанови БФС да му заплати 1500 лв. за нанесени неимуществени вреди. Самият Градев тогава в типичния си стил обяви пред медиите, че е спечелил делото с думите: “Затворих многознаещите усти на БФС”.

При обжалването пред Софийски градски съд обаче всички претенции на Градев са отхвърлени като неоснователни без право на обжалване.