Националният отбор на България по футбол за журналисти загуби драматично след изпълнение на дузпи от Черна гора в полуфинала на петото Балканско първенство, проведено в Хърватия. Редовното време завърши 1:1. При 0:0 съдиите не отсъдиха стопроцентова дузпа за българския отбор, след като вратарят на черногорците повали преодолелия го Ясен Тошев. Малко след това Черна гора поведе. Българските журналисти обаче продължиха с по-добрата игра и Георги Славчев изравни. Вратарят на съперника остави Черна гора в турнира с няколко фамозни спасявания – първо отрази много добри шутове на Бисер Тошев и Светлин Йочев, а в последните 2 минути успя да избута топката пред голлинията след отиграване на Ясен Тошев и прекрасен удар с глава на Георги Славчев. Стигна се до дузпи. При тях България бе на един точен удар от нов финал за купа „Николай Колев-Мичмана“, но стражът Стесевич отрази. Гол на черногорския майстор Владо Перович и удар в напречната греда при последната българска дузпа пратиха съперника на финал. Там Черна гора победи Хърватия с 2:0 и спечели своята първа купа.

България е трикратен носител на трофея от петте издания дотук – през 2012, 2013 и 2015 г. През 2014-а спечели Румъния. В първенството за 2016 г. в Куклица на хърватския остров Углян участваха 9 отбора - България, Хърватия, Сърбия, Босна и Херцеговина, Черна гора, Македония, Румъния, Молдова и Унгария. Тъй като шампионатът е под егидада на Асоциацията на спортните журналисти от Югоизточна Европа бе прието да се състезават и близки до Балканите страни. При учредяването на надпреварата през 2012 г. всички страни единодушно приеха шампионската купа да носи името на Мичмана.

На надпреварата в Хърватия България стигна до полуфинала след победи над Босна и Херцеговина с 3:1 и над Сърбия с 2:1.

Родната селекция е съставена от представители на спортните редакции, които са част от футболния отбор на българските спортни журналисти „Медия Юнайтед“. В състава за шампионата в Хърватия са Владимир Стоянов, Георги Славчев, Георги Георгиев, Деян Спасов, Бисер Тошев, Ясен Тошев, Йордан Кроснаков, Светлин Йочев и председателят на Българската асоциация на спортните журналисти Найден Тодоров.

На Балканското първенство през 2016 г. журналистическият отбор на България игра с екипировка на италианската компания Errea, с каквато приятната изненада на Евро 2016 Исландия твореше сензации по стадионите във Франция.

Успоредно с петото издание на шампионата по мини футбол за купа „Николай Колев-Мичмана“ в Хърватия се проведе и конгрес на Асоциацията на спортните журналисти от Югоизточна Европа. Михаил Делев бе преизбран за генерален секретар, а Никола Липовац от Хърватия - за председател на асоциацията.