Старозагорският „Дринк Теам“ стана шампион в регионалния полуфинал на Kamenitza Фен Купа 2014 за тимовете от Стара Загора и Сливен. Заедно с него напред в битката за Маракана продължава и класиралият се на второ място отбор на „Ремиза“. Двата тима скъсиха дистанцията до мечтаното от всеки футболен фен пътуване до легендарния стадион Маракана, което очаква Националните шампиони в тазгодишното издание на турнира. Следващата крачка са Националните финали в края на август, където един срещу друг ще се изправят 24-те най-добри отбора от регионалните полуфинали, а най-добрият тим сред тях ще се отправи към култовия стадион в Рио де Жанейро, за да гледа мач на бразилския национален отбор.

Въпреки че не успяха да грабнат регионалната Фен Купа и се класираха на втора позиция, подгласниците от „Ремиза“ до последно бяха решени да докажат, че са най-добрият отбор на стадион „Берое“ в Стара Загора. И двата тима финалисти методично отстраняваха опонентите си до момента, в който се изправиха един срещу друг във финалното дерби. Стоян Пантулов от „Ремиза“ откри резултата в осмата минута на мача и резултатът остана непроменен до края на първата половина. През второто полувреме, обаче, Евгени Михов от „Дринк Теам“ получи страхотен извеждащ пас и успя да изравни. Две минути по-късно съотборникът му Евелин Неделчев-Инженера порази вратата на „Ремиза“ с мощно воле и така оформи крайното 2:1 за новите регионални шампиони на Стара Загора – „Дринк Теам“.

Почетната трета позиция остана за момчетата от „Ел Галактикос“, чийто капитан е кметът на Община Стара Загора, г-н Живко Тодоров. Те се наложиха с 2:1 след дузпи над „Блясък Юнайтед“ и така запълниха призовата четворка. За най-добър вратар на полуфиналите в Стара Загора бе обявен Генчо Милев от „Ремиза“. Благодарение на светкавичните си рефлекси и доброто си позициониране той се сдоби с грамота и оригинални вратарски ръкавици adidas. Титлата „най-атрактивен състезател“ отиде при Георги Богданов от „Дринк Теам“, а за най-спортсменски отбор бяха обявени момчетата от „ФК Атила“.

Каменица

източник: Kamenitza Фен Купа

Футболната фиеста на стадион „Берое“ не стихна и през двата дни на турнира, a емоциите бяха не само на терените, но и около тях. Стотици ентусиазирани фенове не пропуснаха шанса да се включат в игрите на корпоративните партньори на Фен Купа – adidas, GLOBUL, Ford Moto-Pfohe и Samsung. Чисто нов смартфон Samsung Galaxy Core бе връчен на късметлията Георги Симеонов от Стара Загора, благодарение на участието му в куиз играта на GLOBUL, в която феновете отговарят на въпроси свързани с Фен Купа. Най-бърз в другата активация на телекома „Бърза връзка“ бе Живко Желязков. Той се сдоби с комплект рекламни артикули на Манчестър Юнайтед. Оригинална топка adidas получи Стивън Мацковски от Стара Загора, който демонстрира завиден атлетизъм и се справи с лекота с „Предизвикателството“ на спортния бранд. Стотици фенове застанаха и срещу радара на активацията на Samsung „Силен шут“. Най-силният футболен удар на стадион „Берое“ бе реализиран от Милчо Танев от Стара Загора. Той постигна настоящия рекорд в играта, като шутира топката с впечатляващите 125км/ч и бе награден с оригинална фланелка на Челси. Цветан Ангов от Сандански си спечели възможността да отиде на спа-уикенд за двама в Банско. Той грабна уникалната награда благодарение на брилянтното си представяне във футболното „Жонглиране“ на Ford Moto-Pfohe.

Каменица

източник: Kamenitza Фен Купа

Следващият регионален полуфинал на турнира ще се проведе през уикенда на 5 и 6 юли, на терена на „Градски стадион“ в Пловдив. Повече снимки и актуална информация за най-големия и вълнуващ футболен турнир за приятели в България можете да намерите във facebook на www.facebook.com/kamenitzafancup и на официалната страница на Kamenitza Фен Купа 2014, www.kamentiza.bg/FanCup.

Каменица

източник: Kamenitza Фен Купа