Варненският Детски футболен клуб Делфините, който е член на БФС, навършва този месец 5 години от своето създаване. По този повод от клуба дадоха основна пресконференция днес, на която присъстваха управителят Илко Станчев и треньорите Миша Милошевич, Марти Иванов, Николай Сидеров, Милен Маринов и Ивайло Станчев.

В клуба работят с деца от 7 училища и 19 градини. Над 1000 са децата от детските градини и 400 са от училищата.

 „Този месец празнуваме 5 години от създаването на ДФК Делфините. Минахме дълъг път и много неща ни предстои да свършим. Преди 5 години започнахме с 22-23 деца в училище „Климент Охридски”. Постепенно се разрастнахме и запалихме сърцата на децата с любов към футбола.

Направихме 16 турнира, в които взеха участие 3200 деца. 5 от турнирите са за деца от детските градини , а другите с ученици от 1-и и 2-и клас. Деца, които взеха награди преди 5 години, днес са основни играчи в школите на Варна. Нашият клуб е направил над 25 дарения за детските градини според нашите възможности. Когато работиш с деца, трябва да си много отворен и търпелив, защото при тях нещата стоят много по-различно. В днешно време здравословно децата са с 1-2 идеи по –надолу в сравнение с миналите години. Работим по 1-2 програми, според които смятаме да изградим и своя собствена база”, разказа управителят на ДФК Делфините Илко Станчев.

„Децата са разпределени на групи според възрастта си и своята напредналост. За всяка една възраст си има изградена програма за тренировки. Всичко е съобразено с възрастта на децата”, заяви един от треньорите в ДФК „Делфините”  Миша Милошевич, който е бивш футболист на Черно море.

На пресконференцията стана ясно, че в ДФК „Делфините” плаща високи наеми за игрища и зали, където да тренират децата, както и за провеждането на турнири. В клуба са си поставили за цел да представят най-добрите условия за децата.