Цветан Василев няма да се завърне доброволно в България и ще изчака цялата процедура по своята екстрадиция. Тя може да се проточи до една година. Това заяви самият той при пристигането си в полицейския участък в Белград. Банкерът дойде в 12:30 ч. местно време без охрана, само със своя адвокат, предава Нова телевизия.

"Върху мене се оказва неуправляем по своята сила политически натиск. Нямам сигурност за нищо", заяви Василев, цитиран от ТВ7.

"Аз съм в официална процедура по екстрадиция. Искам да мине цялата процедура по целия път по отношение на моето екстрадиране", уточни банкерът.

Цветан Василев коментира, че се чувства предаден от всички и изрази увереност неговите адвокати да кажат каква ще е следващата стъпка.

"Когато имам сигурност ще се върна в България. Аз съм благодарен на всички, които се упражняваха върху мен", заключи още Василев.

Междувременно днес Софийският апелативен съд потвърди решението на първата инстанцията и не уважи жалбата на Цветан Василев срещу решението на Софийския градски съд.

На първа инстанция искането на защитата на Василев мярката за процесуална принуда да бъде отменена дори не бе разгледана по същество, тъй като според съда тя е преждевременна и в този смисъл недопустима, понеже той на практика не е задържан.