Българската състезателка по футбол на маса Екатерина Атанасова за трета поредна година бе поканена да участва като титуляр за отбора на Берлин, който се класира начело на отборната ранглиста в немската Бундеслига.

Състезанието завърши в понделник, като се проведе във Франкфурт, Германия и след оспорвани двубои отборът на Берлин се класира начело за сезон 2014.

Нашето момиче изведе отбора в серия от решаващи мачове, като благодарение на нея и на нейната успеваемост в отборната и индивидуалната игра, Мечките на Берлин взеха златото за трета поредна година.

Тази година в престижното състезание взеха участие 16-те най-елитни отбора в цяла Германия, които премерихасили на 4-ри различни маси.

На финала отборът на Берлин трябваше да се срещне срещу елитния тим на Дортмунд, но Екатерина и съотборничките й реализираха най-лесната си победа с краен резултат 3:0.

Сега в качеството си на първенци, Мечките от Берлин ще участват на Европейската Шампионска Купа, която ще се проведе в края на октомври в Италия.