България ще бъде домакин на Европейското първенство за девойки до 17 години през 2019 година, реши на днешното си заседание Изпълнителният комитет на УЕФА в Нион. След прекрасната организация на континенталния форум за юноши до 17 години през 2015 година, европейската футболна централа отново гласува доверие на БФС.

Нашата кандидатура пребори тези на Ейре, Швеция и Шотландия. Центрове на първенството ще са Варна и Бургас, като финалът ще се играе в морската ни столица.

По печелившата за България кандидатура работиха заместник-изпълнителният директор на БФС Павел Колев и неговия екип от футболната централа - Ивета Стоянова, Боряна Стойчева, Андрей Мединцев и Николай Лавчиев.

"Благодаря на колегите, които участваха в изграждането на нашите кандидатури. Има мъничко съжаление, че не успяхме да се преборим и за европейско за юноши до 19 г., но там конкуренцията беше жестока."

"Горди сме, че България продължава тенденцията да печели и организира успешно такива първенства и това е признание за работата на БФС в международен план", заяви за Гонг Павел Колев.