България отпадна от Европейското първенство по мини футбол, след като имаше сили само за реми 2:2 в последния си мач със Словакия.

В зала "Игало" в курорта Херцег Нови нашият тим, представляван от пловдивския клуб Вип Дент, записа трети пореден мач без победа на турнира и така се сбогува с място в следващата фаза.

Напред се класират първите два тима в групата ни плюс четирите най-добри трети от общо шестте групи.

За жалост със спечелените само 2 точки отборът от България не попада под нито един от двата показателя и напуска надпреварата.

Мачът започна много силно за българите и с дълъг диагонален пас на крилото бе намерен капитанът Симеон Лазаров, който пусна топката покрай вратаря от непосредствена близост. България удържаше преднината си и до почивката, освен една греда за противника, нещата стояха добре за нашия тим. През второто полувреме защитата обаче започна да се пропуква и се изредиха още няколко опасни положения за противника плюс нов удар в гредата за словаците. Стигна се и до последните 10 минути, когато след далечен изстрел футболист на Словакия отклони съвсем леко топката и тя влетя във вратата, заблуждавайки стража Малинов. Секунди по-късно ни сполетя нов малшанс, след като друг наглед елементарен удар мина през краката на наш защитник и изненада Малинов. Нашият тим скочи да обръща резултата, знаейки, че ни урежда само победа, но стигнахме единствено до изравнителен гол, дело на Христо Чалъков.

Така в последните два дни на турнира няма да има българско участие.