Първият безплатен шампионат по мини футбол в България ще бъде организиран в София от „Спортс Мениджмънт България” като част от националното първенство на Мини футболна лига.  

Първенството ще започне на 21 ноември, а отборите за първи път няма да заплащат такса за участие на мач, както се практикува в конкурентните турнири. Планира се състезанието да бъде от 24 състава, които ще бъдат разделени в 2 групи.

След изиграването на 11 кръга, първите два отбора от всяка група се класират за полуфиналите. Мачовете от турнира ще се играят в събота в спортната зала в столичния квартал „Челопечене” в периода от 10:00 до 22:00 часа през зимните месеци, когато атмосферните условия са неблагоприятни за игра навън. Форматът е петима играчи плюс вратар, а полувремената ще бъдат две по 25 минути. Организаторите ще осигурят рефер и медицинско лице на всеки от мачовете. 

Всеки тим ще трябва да картотекира минимум 12 състезатели за участие в шампионата, като всеки от тях трябва да плати на Мини футболна лига 25 лв. за издаването на картотека.

Срещу сумата ще бъде издадена фактура на всеки от отборите. Това е единственият разход, който играчите ще имат при тримесечното им участие в турнира. 

Шампионът в столичното първенство ще получи правото да участва безплатно на републиканското първенство на Мини футболна лига в курорта „Константин и Елена” от 25 до 27 май следващата година, където настаняването и храната ще бъдат за сметка на организаторите. 

В турнира все още има няколко свободни места, които може да бъдат резервирани чрез обаждане до мениджъра на турнира Младен Христов (0885545420).