Младежкият отбор на Берое постигна нова победа в дублиращата група след като се наложи над Хасково с 2:0 в мач от XVII кръг. Момчетата на Иван Гаджев имаха пълно превъзходство на терена и пропуснаха да разгромят противника още по-убедително.

Резултатът бе открит от Георги Динков в 19-та минута, а Стефан Спировски добави попадение в 30-та минута. Гостите не успяха да застрашат вратата на Михайлов нито веднъж.

В 19-минута Динков получи чудесен пас от Аясс в наказателното и елегaнтно пусна топката покрай вратаря на гостите, откривайки резултата – 1:0.

В 30-та минута Стефан Спировски реализира изключително красиво попадение, след като овладя една топка на около 27 м от вратата и с точен удар в горния десен ъгъл направи резултата 2:0 в полза на „Берое“.

През второто полувреме темпото спадна, но създадените опасности отново бяха пред вратата на гостите.

В 75-та минута Грозданов открадна една топка в центъра на терена, напредна и изведе Енчев на стрелкова позиция. Ударът на полузащитника обаче бе отразен страхотно от Данчев.

В последната минута Стефна Спировски стреля от над 30 м, но топката „облиза“ горната греда на Данчев и по този начин резултатът остана непроменен – 2:0.

Берое U21 вече има в актива си 26 т. и остава на третото място. Толкова има и съставът на Ботев Пловдив, но зелените са с по-добър актив в преките двубои. В следващия кръг съставът гостува на Лудогорец. Двубоят е насрочен за 7 декември от 14 ч.