Дублиращият отбор на Берое победи с 1:0 Славия  като гост в мач от XVI кръг на Дублиращата група и излезе на третото място в класирането с актив от 23 точки, изпреварвайки днешния си съперник. "Белите"са с 22, колкото има и Ботев.

"Канарчетата" са с по-лоши показатели в директните двубои, но и мач по-малко. Те утре гостуват на Левски. Иначе единствения гол в днешния мач вкара Георги Динков в 75-та минута.

Първото полувреме започна равностойно, като постепенно домакините наложиха контрол върху топката и стигнаха до няколко ситуации. В 11-ата минута Китан Василев от Славия стреля от границата на наказателното поле, но Михаил Михайлов нямаше проблем да улови.

Отново той центрира в 17-та минута, а Мирослав Христов засече с глава, но стражът на Берое се справи и този път. В 23-ата минута Емил Стоев от състава на домакините бе изведен в наказателното поле и стреля, но Михайлов изби с крак в ъглов удар.

През първата част беройци организираха няколко атаки, които завършиха с центрирания, но защитата на Славия се справи. "Зелените" обаче изиграха много силна част.

Те направиха и силна втора такава. В началото ѝ Славия играеше повече с топката, като в 48-та минута Емил Стоев се възползва от разбъркване след центриране и засече от границата на наказателното поле, но топката мина над вратата.

Пет минути по-късно след центриране от дясно Димитър Трайков пробва атрактивно изпълнение от въздуха, но не затрудни вратаря. В 55-ата минута домакините центрираха от ъглов удар, а Денис Йорданов засече, но прати топката над вратата.

Две минути по-късно пак Йорданов навлезе от ляво в наказателното поле и шутира, но Михаил Михайлов спаси. Последва тотална доминация на терена за Берое. Първо в 62-ата минута Димитър Трайков стреля от далеч, но много добре се намеси вратаря Вълков, който със сетни усилия изби в ъглов удар.

Жюлиен Бенков проби в 75-ата минута самостоятелно през центъра на терена, мина през защитата на Славия и току навлязъл в наказателното поле се справи с вратаря и защитник на противника. Кълбото бе избито в краката на Динков в наказателното поле и той с плътен удар точно под гредата откри резултата.

В 86-ата Георги Динков и Александър Манолов размениха подавания при много добра атака от ляво като Манолов стреля от наказателното поле, топката рикошира в крак на играч на Славия и облиза горната греда излизайки в ъглов удар.

Последната ситуация в мача дойде в 88-ата минута когато Денис Йорданов стреля от пряк свободен удар от около 20 метра, но топката мина на сантиметри от десния стълб на вратата на Михайлов и това беше всичко интересно в мача.