Двама фенове от село Точилари са наказани със задържане под стража за футболно хулиганство – съобщават от ОДМВР-Разград.
По време на дербито на Областна група „Изток“ в област Разград между Златен лист-Точилари и Челси-Брестовене двама мъже от публиката с неприлични възгласи нахлули на терена и се сбили с вратаря на гостите. 

Това станало в събота в 25-тата минута на мача между втория и третия в класирането при резултат 0:1. 

Побойниците били разтървани и вратарят Себахатин Махмудов не е пострадал, дори след 8-минутното прекъсване на мача е продължил да играе. На двамата фенове обаче са съставени актове по Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия. 
По-късно Районен съд-Кубрат постановил наказания „задържане под стража в поделение на МВР“ – 10 денонощия за 29-годишния С.Ю. и 12 денонощия за 31-годишния Н.А.

След инцидента мачът е продължил, завършил е при резултат 2:1 за Златен лист-Точилари, с което домакините са запазили втората си позиция в класирането на Областна футболна група „Изток“ с 2 точки преднина пред Челси-Брестовене и с 3 точки изоставане от водача в класирането Стара сила-Старо селище.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS