Бившият баскетболист в НБА Робърт Суифт бе арестуван заради незаконно притежание на оръжия, сред които и гранатомет. Освен това 28-годишният Суифт е работел и за пласьор на дрога.

Суифт има 97 мача в НБА с екипите на Сиатъл Соникс и Оклахома Сити Тъндър и печелеше милиони на година. По настоящем обаче той изкарва прехраната си по доста по-незаконни начини.

216-сантиметровият гигант, който е наркозависим, бе задържан заедно с Тригве Бьоркстам, който е въпросният дилър. „Хора ни излъгаха. Роб и аз опитахме да го спрем“, заяви Бьоркстам.

Полицията обаче описва бившият баскетболист като тежко въоражен зависим, в който са открити метамфетамин, марихуана и дори експлозиви.

В арсенала на престъпното дуо е имало 17 оръжия, сред които картечници, автомати, пушки, мечове и гранатомет.

В дома на двамата е намерена и проститутка, както и специално място за отглеждане на марихуана.

А преди 10 години всичко бе доста различно за Суифт...Тогава на едва 18 години той премина директно от гимназия в НБА, където заигра Сиатъл. 2 години по-късно започна пропадането на баскетболиста след негова тежка контузия. Последваха нови травми, а трансферът в Оклахома не направи положението му по-добро. След престои в по-нискоразредни американски отбори, както и един сезон в Япония, през 2011 година Суифт преустанови кариерата си и явно се е насочил към други занимания.