Най-голямата атракция в Звездната събота в НБА определено е Конкурсът за забивки.

Зак ЛаВин от Минесота и Аарън Гордън от Орландо направиха истински класически финал, като до последно си оспорваха приза. Все пак ЛаВин го спечели за втора поредна година, но както и самият той призна накрая, и двамата го заслужаваха наравно, с феноменалните си забивки.

Тази година в Торонто, забивачите бяха оценявани от жури в състав: Джордж Джървин, Дикембе Мутомбо, Трейси МакГрейди, Шакил О`Нийл, Меджик Джонсън.

Уил Бартън се появи в стил Майкъл Джексън за своята проява, и си спечели 44 точки с първото си изпълнение.

Андре Дръмънд не впечатли особено, и получи от журито само 36 точки за първия си опит.

Младокът Аарън Гордън излезе на "сцената" във фрак, който свали артистично, преди да забие, получавайки 45 точки от журито.

№1 от миналата година Зак ЛаВин отново бе феноменален, още от първи опит, и получи 10 от всички петима оценяващи.

Във втори кръг, Дръмънд бе асистиран от Стев Неш, който с крака помогна на центъра, но той заслужи пак ниска оценка - 39.

Уил Бартън така и не успя да изпълни своя замисъл, и не съумя да забие в своите опити, и заслужи само 30 точки.

На Аарън Гордън помогна талисманът на Орландо, който бе прескочен от младока, прекара си топката между краката, и я заби мощно.

Зак ЛаВин обаче не остави дълго нещата така, и полетя от фаул линията, за да вдигне на крака залата.

И двете забивки бяха феноменални, но Шак реши да си запази 10-ките за финала, и не даде толкова и на Гордън, и на ЛаВин. Така и двамата получиха по 49, което все пак безапелационно ги прати на финал, съответно с 94 и 99 точки.

Гордън вече получи исканите 50, отново със съдействието на талисмана, от който взе топката с една ръка, с другата ръка на главата си, и заби уникално.

Зак ЛаВин изпълни почти същото, без асистенция от друг, и също получи 50!

Абсолютно уникално изпълнение на Гордън, прокарвайки топката под двата си крака едновременно, като че ли реши всичко, но Зак ЛаВин отново имаше какво да каже, и се извиси в облаците - и за двамата по нови 50 точки!

Така се стигна до "дузпи", и Гордън, с помощта на Елфрид Пейтън, регистрира още и още 50 точки.

Зак ЛаВин отговори, скачайки отзад коша, между краката, и с гръб, за да забие също за 50-ка!

Аарън Гордън като че ли се изчерпа в поредния опит, но направи зверска забивка с гръб, и получи 47 точки от журито.

ЛаВин отново полетя почти от фаула, и прокара топката между краката си, а съдиите бяха категорични - 50 за него, и втора поредна титла!