Отборът на Филаделфия записа втора победа от началото на сезона в НБА, като се наложи със 111:104 над Финикс Сънс като гост. Айзея Канаан вкара 22 точки, а резервата Ник Стаускас добави 17. Карл Ландри се отличи със 16, а отборът постигна първи успех от 12 срещи насам и едва втори в 32 мача. Това е и първа победа за тях от 23 гостувания.

Водещият реализатор на Финикс Ерик Бледсо се контузи в първата част на мача и напусна, което се отрази на ефективността на отбора. В негово отсъствие Брендън Найт вкара 21 точки, а Дивайн Буукър добави 19. Джон Лоурър приключи мача с 14 точки и 9 борби, но Финикс претърпя четвърта поредна загуба и се намира на дъното на Тихоокеанската дивизия.

Портланд нанесе поражение на един от лидерите на изток Кливланд, като спечели срещата с категоричното 105:76. Алън Краби вкара рекордните в кариерата си 26 точки, но най-сериозен принос за успеха имаше защитата, която буквално спря ЛеБрон Джеймс, завършил с нетипичните 12 точки за него.
Краби вкара 21 от точките през първото полувреме, а в общия му актив влизат и четири тройки, реализирани при 6 опита. Си Джей Маккалъм добави 16 точки за победителите, а Мейсън Плъмли завърши с 11 точки и 14 борби.

От другата страна ЛеБрон определено нямаше ден, след като пропусна първите четири опита за стрелба, а до почивката беше отбелязал едва 6 точки. Той не игра в четвъртата част на мача, което определено беше най-слабото му представяне за последните две години. Кевин Лав завърши с 13 точки за Кавалиърс.
След това поражение, 9-о за отбора, Кливланд запазва лидерската си позиция в Централната дивизия. Портланд е на дъното на Тихоокеанската с 12 победи и 20 загуби.

Без контузения Блейк Грифин Клипърс се наложи със 109:104 при гостуването си на Юта и запазва 2-ата позиция в Тихоокеанската дивизия с 18 победи и 13 поражения. Джей Джей Редик вкара 25 точки, а ветеранът Пол Пиърс остана с 20. Крис Пол завърши с 19, а ДеАндре Джордан се отличи с 13 борби и 14 точки.
Лидерът на Изток Атланта Хоукс успя да запази аванса си пред Торонто с победата 117:98 над Ню Йорк. Така ястребите регистрираха 20-и успех от 32 мача, докато гостите са на 3-а позиция в Атлантическата дивизия с баланс 14/17.

Пол Милсъп вкара 22 точки, Ал Харфорд добави 19 за шестата поредна победа на тима. Кармело Антъни, който пропусна един мач заради разтежение на глезена, приключи мача с 18 точки и 12 борби за гостите от Никс.

Мачът не предполагаше такъв развой, но обратите бяха много големи, а след като водеше с 15 точки малко преди края на първата част, Атланта трябваше да наваксва пасив от 14 в третата преди да дръпне отново с 20 малко преди края.

Победа постигна и водачът в Югозападната дивизия- Сан Антонио, който се справи с Денвър със 101:86 на собствен терен. Лауи Леонард вкара 20 за 26-ата победа на Шпорите, а също така и 26-а поредна домакинска. Това е и пореден клубен рекорд за тях по този показател.

ЛаМаркъс Олдридж завърши срещата с 12 точки и 9 борби, а Борис Диав вкара 16./БТА