Легендата на Лос Анджелис Лейкърс Коби Брайънт вкара 26 точки в последния си мач срещу ЛеБрон Джеймс, но това се оказа недостатъчно за "езерняците" и те допуснаха загуба от гостуващия тим на Кливланд със 108:120. 37-годишният Брайънт, който ще сложи край на кариерата си в края на сезона, изигра един от най-добрите си мачове в последно време, като бе точен при 11 от 16-те си стрелби към коша на "кавалерите".

Брайънт бе и най-резултатен за Лейкърс, а 20-годишният му съотборник Д'Анджело Ръсел прибави още 24 точки. За Кливланд с 26 точки най-резултатен бе Кайри Ървинг, докато ЛеБрон Джеймс остана с 24. Ченинг Фрай вкара още 21 за 46-ия успех на гостите от щата Охайо. В другия очакван с огромен интерес мач от тази нощ Сан Антонио победи Чикаго като домакин със 109:101. Успехът е 40-ти пореден за "шпорите" у дома, а тимът е с рекордните в клубната история показатели от 55 победи и едва 10 загуби. С най-голям принос за победата бе Кауай Ленард, който вкара 29 точки. 26 прибави Ламаркъс Олдридж, а Тони Паркър завърши с 20.

Ветеранът Тим Дънкан вкара 7 точки и взе 3 борби, като по този начин стана един от едва шестимата играчи в историята на НБА, които имат над 15 000 овладени борби. За Чикаго (32-31) с по 21 точки завършиха Пау Гасол и Дерик Роуз, а Е'Туан Мур вкара още 20 точки. Поражението извади Чикаго от зоната на плейофите и "биковете" вече са на девето място в Източната конференция, докато Сан Антонио е втори на Запад след водача Голдън Стейт. Торонто успя да се справи с ранното изоставане и спечели срещу Атланта със 104:96 в собствената си зала "Еър Кенеда Сентър". Демар Дероузън завърши с 30 точки за канадския тим, а Кайл Лаури прибави 19. Още четирима играчи на Торонто преминаха границата от 10 точки, докато за Атланта с 20 завърши Ал Хорфорд.

В последния мач от тази нощ Денвър спечели като домакин срещу Финикс със 116:98, а звездите на вечерта бяха двама новобранци. Гардът Еманюел Мудиай завърши с 30 точки за Денвър, докато Девин Букър реализира 35 за Финикс, като по този начин стана вторият тийнейджър в историята след ЛеБрон Джеймс, който успява да реализира поне 30 точки в два последователни мача./БТА