Шампионът в НБА Кливланд Кавалиърс започна новия сезон в "лигата на извънземните" с убедителна победа със 117:88 като домакин срещу Ню Йорк Никс. Преди началото на срещата в залата на тима бе издигнат първият шампионски банер в историята на клуба, а ЛеБрон Джеймс и съотборниците му получиха шампионските си пръстени.

Именно Джеймс бе най-полезен за успеха на Кливланд, след като завърши с "трипъл-дабъл". Краля завърши с 19 точки, 14 асистенции и 11 борби, като по този начин стана първият играч в историята с подобно постижение на старта на сезона.

Най-резултатен за домакините обаче беше гардът Кайри Ървинг, който отбеляза 29 точки. За Ню Йорк Кармело Антъни реализира 19, Дерик Роуз прибави 17, а Кристапс Порзингис завърши с 16.

В голямото дерби от първия ден на сезона в НБА смятаният за абсолютен фаворит за титлата тим на Голдън Стейт претърпя тежко домакинско поражение от Сан Антонио със 100:129. "Войните от Златния щат" изоставаха почти през цялото време на двубоя и така и не успяха да се противопоставят на комбинативната игра на съперника си, който за пръв път от 19 години започва сезон без лидера си Тим Дънкан.

35 точки за победителите отбеляза крилото Кауай Ленард, докато Джонатан Симънс завърши с 20. За Голдън Стейт най-резултатен бе новопривлеченият Кевин Дюрант, който реализира 27 точки, а Стеф Къри прибави 26.

В последния мач за вечерта Портланд спечели у дома със 113:104 срещу Юта. Двубоят бе много равностоен, но серия на Юта без отбелязана точка в рамките на над 3 минути в края на мача позволи на домакините да стигнат до крайния успех.

С най-голяма роля за него бе Деймиън Лилард. Гардът на домакините завърши с 39 точки, а съотборникът му Си Джей Маккълъм прибави 25. За Юта най-резултатен с 29 точки бе ветеранът Джо Джонсън. За Портланд това бе 16-а поредна победа в първия мач от сезона като домакин - най-дългата подобна серия в НБА./БТА

Напомняме, че можете да гледате двубоя Лос Анджелис Клипърс – Юта Джаз в неделя, 30-и октомври от 22.30 часа в GONG PLAY и по телевизия DIEMA SPORT 2.