Двете големи звезди на Оклахома Сити Тъндър Ръсел Уестбрук и Кевин Дюрант може в момента да са в лазарета, но не стоят далеч от отбора си. Въпреки че им се очертава дълго отсъствие от терените, те сега служат като главните мотиватори на тима. 

Това призна главният треньор на "Гръмотевиците" Скот Бруукс. Той твърди, че двамата не изпускат мач на тима си, въпреки травмите и са постоянно в съблекалнята, за да надъхват съотборниците си. 

"Ръсел и Кевин са невероятни по време на мач. Те вдъхват много кураж на останалите момчета. Постоянно са с нас и скачат на всяка точка, дори на всяко овладяване на топката. Включват се и при всяка отборна прегръдка на паузите."

"Те са обвързани с отбора, искат да помогнат, с каквото могат и се вижда, че влияят на всички с поведението си. Това е нещо страхотно и се радвам да го видя", сподели Бруукс пред медиите в САЩ. 

Ръсел Уестбрук се контузи наскоро, като счупи ръката си и се очаква да се завърне на терена около средата на декември. При Дюрант все пак нещата са по-оптимистични и той ще се завърне по-рано.