Отборът на Хюстън спечели със 113:101 точки срещу Минесота в мач, който се игра в Мексико Сити. Това бе първи двубой, който  се провежда в южната съседка на САЩ от 1997 година насам. Минесота трябваше да приемат Сан Антонио в мексиканската  столица през миналия сезон, но тогава проблеми с климатичната  инсталация в залата осуетиха провеждането на мача. С снощния сблъсък най-резултатен за символичните гости от  Хюстън по традиция беше Джеймс Хардън, който вкара 23 точки и  направи 10 асистенции. С "дабъл-дабъл" - 22 точки и 10 борби  завърши и центърът Дуайт Хауърд, а Тревър Ариза и Костас  Папаниколау добавиха съответно 19 и 14 точки.

За Минесота, които играха без контузения си гард Рики Рубио, най-резултатен с 18 точки беше Кори Брюър.  Загубата беше трета поредна за Минесота, докато с победата  Хюстън излезе начело в Западната конференция с актив от 7 победи и 1 загуба. В дербито на Северозапдната дивизия Портлънд разгроми като  гост Денвър със 130:113 точки. Блейзърс бяха безпощадни, особено през първото полувреме, в което вкараха забележителните 84  точки - с 34 повече от противника. С най-много точки за победителите, които записаха  най-резултатното първо полувреме от 2011 година насам, приключи  Деймиън Лилард.

Гардът вкара 27 точки, бе точен при 5 от шестте  си стрелби от тройката и направи 9 асистенции за 30 минути на  паркета. Още петима играчи на Портланд отбелязаха поне по 12  точки, а за Денвър на висота бе единствено Тай Лоусън, който  приключи с 32. Поражението е шесто поредно за Нъгетс и ги оставя на дъното в Западната конференция със само една победа от  началото на сезона, което поставя под сериозна въпросителна  бъдещето на треньора Браян Шоу.

За Портланд това бе шести успех  от 9 мача. В Ню Орлиънс 21-годишният Антъни Дейвис направи поредния си  страхотен мач с 25 точки, 12 борби и 6 чадъра за успеха на неговия тим със 109:102 над Лос Анджелис Лейкърс. Тайрик Евънс приключи с 19 точки и 11 асистенции за  победителите, докато Райън Андерсън и Джру Холидей прибавиха по  17. За Лейкърс Коби Брайънт бе най-резултатен с 33 точки, но бе  точен само при 10 от 28-те си стрелби към коша. 16 точки добави  Карлос Буузър, докато завършилият Харвард Джеръми Лин остана с  15. Победата позволи на Ню Орлиънс да заеме осмото място на  Запад с 4 победи и 3 загуби, докато Лейкърс са на 15-о място с 1 победа и 7 поражения. В собствената си зала Бостън допусна изненадваща загуба с  94:109 точки от Оклахома Сити.

Гостите, които продължават да са  без контузените си суперзвезди Кевин Дюрант и Ръсел Уестбруук,  изоставаха с 9 точки на почивката, но с много ефективна игра в  атака през второто полувреме успяха да стигнат до крайния успех. Реджи Джаксън и Антъни Мороу вкараха по 28 точки за  победата, а Ланс Томас остана с показатели от 7 точки, 13 борби и 6 асистенции. За Бостън Рейхон Рондо бе на 1 овладяна топка от трипъл-дабъл (20 точки, 12 асистенции и 9 борби), но и това не  бе достатъчно за победа. Ейвъри Брадли прибави 17 точки, а  Джаред Сълинджър остана с 14 точки и 11 борби за Бостън, които  се смъкнаха до деветото място на Изток с 3 победи и 4 загуби. Оклахома също остава извън плейофните места на Запад, но  радостното за Скот Брукс е, че тимът му успя да запише първа  победа като гост през сезона. /БТА