Голдън Стейт се наложи драматично над гостуващия Орландо с 98:97 и записа десета поредна победа в Националната баскетболна асоциация. Стивън Къри вкара решаваща тройка 2,2 секунди преди края и докара до дулириум 19596 зрители в препълнената зала "Оракъл Арена".

Така Голдън стейт спечели за 15-и път в първите си 17 мача и продължи най-успешния си старт на сезон, за да се изравни с лидера в лигата Мемфис. Отборът е само на победа от изравняване на клубния рекорд от 11 поредни успеха от сезона 1971/1972. Къри беше най-полезен с 22 точки, Клей Томпсън добави 20 точки, а Харисън Барнс се отличи с 14 точки и 12 борби.

За гостите, които пропиляха аванс от 9 точки в четвъртата част, най-резултатен беше Виктор Оладипо с 27 точки, а Кайл О'Куин завърши с 21 точки и 11 борби.

Далас се наложи над домакина Чикаго със 132:129 след две продължения, за да запише четвъртия си последователен успех в лигата. Монта Елис вкара три наказателни удара 1,2 секунди преди края на редовното време, за да изравни на 108:108 и да вкара мача в продължение. Далас взе инициативата през първия допълнителен период и имаше преднина от 3 точки, но Дерик Роуз вкара от тройката за 121:121 със сирената и така срещата отиде във второ продължение. 39 секунди преди края на срещата домакините водеха със 129:127, но отново Елис се нагърби с отговорността и реализира тройка, с която изведе тексаския тим напред в резултата. В последната секунда на срещата Роуз имаше шанса да вкара двубоя в трето продължение, но стрелбата му от зоната за три точки се оказа неточна. Така Далас записа 4-ти пореден успех, за който най-полезен бе Елис със своите 38 точки. 24 добави Чандлър Парсънс, а с 22 остана лидерът на тима Дирк Новицки. За Чикаго Пау Гасол реализира 29. Към тях той добави и 14 борби. Джими Бътлър приключи с 23 точки, Майк Дънлийви - с 20, а Роуз остана с 18 и 10 асистенции.

Кевин Дюрант направи дебюта си през този сезон, отбеляза 27 точки, но това не помогна на тима му Оклахома Сити и Тъндър отстъпиха като гост на Ню Орлиънс със 112:104. Избраният за Най-полезен играч през миналия сезон Дюрант се възстановяваше от счупване в крака, получено по време на предсезонната подготовка, заради което изпусна първите 17 мача на отбора си. Въпреки това той бе най-резултатен за Оклахома в срещата. 30 точки за домакините от Луизиана обаче реализира Тайрик Евънс. Гардът вкара в 14 от 24-те си стрелби към коша. 25 точки добави звездата на Пеликънс Антъни Дейвис, а с 23 от пейката се включи Раян Андерсън. Домакините достигнаха до победата благодарение на страхотна игра през вторите 12 минути на мача, когато вкараха цели 40 точки срещу само 26 на противника. Това им позволи да се оттеглят с преднина от 69:52 на полувремето, което се оказа достатъчно.

Отборът на Лос Анджелис Лейкърс продължи традицията да няма загуба срещу отборите от Източната конференция, след като снощи "езерняците" се наложиха над Детройт като гост със 106:96. След като в предишния двубой Коби Брайънт записа триъл-дабъл номер 20 в кариерата си, снощи лидерът на Лейкърс имаше доста повече проблеми. Брайънт вкара скромните за стандартите си 12 точки, като всичките дойдоха през третата четвърт, при това бяха вкарани подред. Гардът направи 10 грешки в атака, но успя да се реваншира с 13 асистенции. Най-резултатен за Лейкърс, които са 4:0 срещу тимовете от Изтока досега през сезона, бе Джордан Хил с 22 точки. 19 добави Ник Йънг, а за Детройт най-много, 18, вкара Джош Смит. Загубата бе девета поредна за Пистънс, докато за Лейкърс това е втори успех в рамиките на 3 дни. Въпреки това и двата отбора остават на предпоследното 14 място в своите конференции. Детройт е с актив от 3 победи и 15 загуби на Изток, докато на Запад Лейкърс е с 5 успеха и 13 поражения./БТА