Голдън Стейт се доближи само на три успеха от изравняване на рекорда за поредни победи от началото на сезона в Националната баскетболна асоциация. Шампионите записаха 12-ти триумф, след като се наложиха със 115:110 като домакин над Торонто. Стеф Къри вкара 37 точки за победителите и направи 9 асистенции, а Клей Томпсън и Андрю Богът добавиха 19 и 13 точки. Ако Голдън Стейт спечели следващите си три двубоя - гостувания на Лос Анджелис Клипърс и Денвър и домакинство на Чикаго, ще изравни рекорда на Вашингтон от сезон 1949/50 и на Хюстън от сезон 1994/95 за най-добър старт на сезона. За Торонто най-резултатни в срещата бяха Демар Дероузън и Кайл Лаури, които вкараха по 28 точки.

Детройт продължи със силното си представяне от началото на сезона, след като победи и един от основните фаворити за титлата Кливланд със 104:99 в собствената си зала. Центърът на домакините Андре Дръмънд направи страхотен двубой и записа 11-ия си "дабъл-дабъл" през сезона, след като реализира 25 точки и взе 18 борби. Гардът Реджи Джаксън добави 23 точки, докато турското крило Ерсан Илясова остана с 20 за победителите. За Кливланд най-резултатен бе ЛеБрон Джеймс с 30 точки. "Краля" обаче вкара само 7 през второто полувреме, което се оказа решаващо в края на двубоя. Кевин Лав добави 19 точки за гостите, а Джей Ар Смит и Мо Уилямс завършиха с по 15.

20-годишният латвиец Кристапс Порзингис изигра най-добрия си мач от началото на сезона, след като реализира 29 точки и взе 11 борби, а неговият Ню Йорк Никс спечели като домакин срещу Шарлът със 102:94. 221-сантиметровият новобранец вкара при 10 от 17-те си изстрела към противниковия кош и бе точен и при двете си стрелби от зоната за 3 точки. С добрата си игра Порзингис направи така, че публиката в легендарната зала "Медисън Скуеър Гардън" да започне да скандира името му в края на двубоя. Кармело Антъни се отличи с 18 точки за победата на Никс, а Арън Афлало остана с 16. За гостите от Шарлът Кемба Уокър реализира рекордните си през сезона 31 точки, но те не бяха достатъчни, за да бъде избегнато шестото поражение от началото на сезона./БТА