Старши треньорът на националния отбор по баскетбол Георги Младенов разкри за проблеми в дисциплината на играчите си. На връщане от Холандия, където отборът записа четвърта поредна загуба в квалификациите, Младенов каза някои доста интересни неща и обеща на пресконференция в петък да разкрие още много.

"Мислих си, че тези момчета трябва да се пазят. Оказа се, че много съм бъркал. Оказа се, че не съм наивник на средна възраст, а един глупак на малко повече от средната възраст. Утре ще говоря по темата, но ще кажа всичко – от А до Я, защото някои неща в българския баскетбол трябва да се прекратят веднъж завинаги," заяви Младенов за News7.

В интервюто Младенов загатва и за скандал с дисциплината в тима.

"Не можахме да използваме Чавдар Костов и Павел Маринов. За причините тях питайте. Аз даже бях решил те въобще да не играят. Но след като другите момчета изнемогваха, реших да ги пусна, за да дам отдих, на Божо Аврамов, на Христо Захариев," заяви наставникът.

Запитан дали Костов и Маринов са имали проблеми с режима, той добави: "Да оставим темата засега. Имам среща с президента на федерацията г-н Глушков, а утре ще направя по-обстойна пресконференция."